Gründereventyr i Lofoten

For mange blir det Norgesferie også i år og det er ikke akkurat mangel på ting man kan oppleve i det vakre landet vårt.Vi har pratet med ekteparet og gründerne, Nina Kristine og Fredrik Geelmuyden, bak Norwegian Adventure Company om hva Nord-Norge har å by på.

Kanskje blir det Norgesferie til Lofoten, en tur i RIB eller en topptur denne sommeren? Vi har i hvert fall flere tips!

NORGES RÅESTE LEKEGRIND

Sammen startet ekteparet Nina Kristine og Fredrik Geelmuyden opplevelse- og explorer- cruiseselskapet Norwegian Adventure Company, med en passion for at nordmenn lettere skulle få oppleve sin egen bakgård i Nord-Norge. Eller som gründeren Fredrik Geelmuyden selv sier, «at nordmenn skal få ta for seg av Norges råeste lekegrind».

– For oss var det viktig å skape noe vi selv elsker. Noe man er stolt av og får gåsehud av å tenke på og snakke om, sier Fredrik.

Han jobbet flere år i selskapet SkiStar, mens Nina jobbet i Olje- og energidepartementet før de startet for seg selv. Det var først da Fredrik, som er en lidenskapelig klatrer og skikjører, var på tur i Lofoten at tanken om at dette måtte være en magisk plass for skikjøring og skiturisme slo ham.

– Jeg og noen kompiser var på klatretur i Lofoten på tidlig 2000-tallet, og jeg sa til kompisene mine som jeg reiste med at her må det jo være helt drøyt å kjøre ski på vinteren. Inntil da hadde vi stort sett vært i alpene eller gått toppturer på Vestlandet eller i Sør-Norge. Men de Arktiske alpene tok regelrett pusten fra meg!

ALPEFERIE I LOFOTEN

Norwegian Adventure Company drives i dag av Jim Eide, Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden. Selskapet er et opplevelse- og explorer-cruiseselskap som leverer skreddersydde opplevelser i Nord-Norge, fra Helgeland i sør til Svalbard i nord. Sammen med guider og andre eventyrere har de gjort lidenskapen for nordnorsk natur, kultur og opplevelser til sin livsstil og sitt levebrød. De tilbyr blant annet alpeferie i Lofoten med ski, seil og toppturer.

Fredrik sitt personlige forhold til Nord-Norge, i tillegg til hans entusiasme for skikjøring og klatring så klart, kommer også av at hans kone Nina Kristine er fra Bodø, med hele morsslekten fra Reine i Lofoten. Selv ferierer de på Reine om sommeren, og på vinteren er de med i produksjonene for grupper og bedrifter i forbindelse med ski & sail-turene.

– Vi har tatt barna ut av skole og barnehage når vi har måttet dra på jobbturer nordover, og de har siden de var bitte små vært med på båtturene med masse gjester ombord. Da løper de rundt og er på «jobb», som de selv sier, og har blitt veldig godt kjent med mannskapet på de forskjellige båtene.

Foto: Sverre Hjørnevik

EN KRONE ER IKKE BARE EN KRONE

Koronasituasjonen har vært, og er fortsatt, en stor utfordring for mange selvstendig næringsdrivende i reiselivsbransjen. Fredrik er bevisst på at som gründer kan tilgang på kapital være en stor utfordring, og som forretningsmann forteller han at det er viktig å vite når man faktisk trenger kapital slik at man begynner å jobbe med dette så tidlig som mulig, fordi ting tar dobbelt så lang tid som man tror.

– Vi startet opp selskapet med kun egne midler, men for noen år siden fikk vi med oss flere investorer. Vi var så heldige at vi ikke bare fikk tilført driftskapital, men vi fikk i tillegg kapital i form av både hjerte og nettverk. Det er veldig viktig å tenke på at en krone ikke bare er en krone når selskapet er lidenskapen din.

Hvordan har etterspørselen vært etter at pandemien brøt ut?

– I vintersesongen 2020 sto vi klare til å kaste loss med mange arrangementer på agendaen, men sesongen ble annerledes da Covid-19 rammet landet i mars. Det vi merker store forskjeller på nå er at utenlandske turister ofte booker ferier tidlig, noe som gjorde at vi var mer klar over bookingstatusen tidligere, mens nordmenn booker etter været og tett opp mot avreise. Spesielt nå er det mange som venter med å bestille på grunn av utrullingen av vaksinen, og usikkerhet rundt hvilke retningslinjer myndigheten gir rundt fritidsreiser framover.

– Norge og Nord-Norge er eksotisk. Nå som vi er koronafaste, vil jeg oppfordre nordmenn til å utforske eget land. Nå har vi en gyllen mulighet til å benytte oss av vakre Nord-Norge, og ta med familien på en oppdagelses- og dannelsesreise i eget land.

VERTSKAPSROLLEN

Gjennom Norwegian Adventure Company kan man booke ferdige pakker med allerede håndplukket overnatting, guider, måltidsopplevelser og andre aktiviteter. Med sertifiserte guider tar de deltakerne med på en tur de sent vil glemme.

– Når folk skal nordover vil vi ta på oss vertskapsrollen og sørge for at folk føler seg tatt vare på, og at de har en god hånd å holde i om ønsket. I tillegg til at de får kunnskap om regionen.

– Hvem er turene for?

– Turene er for alle! Med sertifiserte guider tilrettelegger vi for storfamilier, vennegjenger eller par. Blant dem er det både erfarne og nybegynnere – vi kan tilpasse og legge til rette for alle.

Foto: Nina Kristine og Fredrik Geelmuyden startet sitt eget opplevelse- og explorer-cruiseselskap for at nordmenn lettere skulle få oppleve sin egen bakgård i Nord- Norge. Eller som Fredrik selv sier, «at nordmenn skal få ta for seg av Norges råeste lekegrind»

UT PÅ TUR

Lyst på en tur nord i Norge? Her er Konkrets tips til opplevelser i våre arktiske alper og på Svalbard.

 

NORWEGIAN ADVENTURE COMPANY

Her er noen av pakkene NAC tilbyr. Skisesongen deres varer ut mai måned. Hvis du tenker deg på norgesferie i sommer, tilbyr de også flere turer for sommerhalvåret.

Alpeferie i Lofoten

Med denne opplevelsen kan du velge mellom base i Henningsvær, Stamsund eller Svolvær. Vil du oppleve de nordnorske alper med skikjøring fra fjell til fjære, er denne pakken noe for deg. Med Lofotens vakre fjell, fjorder og pittoreske fiskevær byr den på en rekke valgmuligheter. Det er muligheter for flotte turopplevelser, for å teste lofotfiske, samt bo, spise og sove i nydelige omgivelser. I Lofoten kan du ha base på Henningsvær Bryggehotell, i komfortable leiligheter på Lofoten Panorama, Stamsund eller kjenne på ekte rorbu-atmosfære ved vannkanten hos Svinøya rorbuer i Svolvær. Turen er fint tilrettelagt for alle fra nybegynnere til erfarne skikjørere.

Arctic Haute Route

Denne opplevelsen byr på fire dager med ski og seil på ekspedisjonsskipet MS Quest til Nord-Norges arktiske alper. I tillegg får
du nyte lokale matopplevelser og sosial og avslappende stemning om bord i båten. Du får oppleve de beste skidestinasjoner, og verdens vakreste kyst; Lofoten, Andørja, Senja, Kvaløya og Tromsø.

Arktisk Ski & Sail på en klassisk yacht

Lei et eget skip, og bli vitne til opplevelser fra fjell til fjære i arktisk pudder, dype fjorder, spisse fjell og en natur som tar pusten fra deg nord for Polarsirkelen. Om bord er det en fleksibel logistikk som sørger for den beste snøen, nordlyset og fantastiske skiopplevelser i nord. Skipets egen kokk serverer alle måltider med nydelig og kortreist mat fra nærområdet.

Les mer på norwegianadventure­ company.com

LOFOTEN EXPLORER ARCTIC ADVENTURES

Opplev Lofoten i RIB!

Lofoten Explorer tilbyr daglige avganger til Trollfjorden hele året med base i Svolvær havn, men de har hele Lofoten som operasjonsområde. I RIB kan du utforske og oppleve Lofotens mangfold og storslåtte natur fra sjøen. Turen varer i cirka to timer.

Les mer på lofoten­explorer.no

BASECAMPEXPLORER

Basecamp Explorer jobber for bærekraftige opplevelser, også på Svalbard. De tilbyr en rekke ulike pakker, men disse ser ekstra spennende ut:

Hundekjøring

I hundeslede, dratt av Alaska-huskyer, kan du oppleve det vakre svalbardlandskapet. Med vakker arktisk natur tett på kroppen får du en opplevelse du ikke vil glemme. Du lærer også hvordan du håndterer og seler på huskyen og hvordan du styrer sleden. Turer på både en halv dag og en hel dag er tilgjengelig.

Snøscooter på Svalbards vestkyst

I enten to eller tre dager kan du oppleve landskapet på Svalbard på snøscooter. Du blir tatt med til et fredfullt sted hvor du kan utfordre deg selv med et sjøbad, oppleve dyrelivet som beveger seg utenfor, og et vakkert lys som fargelegger det allerede imponerende landskapet. Måltidene består av hjemmelaget middag og god drikke.

Les mer på basecampexplorer.com

Tags fra artikkelen
, , , ,
Mer fra Charlotte Sørvald
Hermès – MEN’S FW 2022
Paris Men’s Fashion Week AW22 er allerede godt på vei. På torsdag...
Les Mer
0 replies on “Gründereventyr i Lofoten”