KONKRET x KARPE

Kjære leser,

Denne uken kunne vi endelig avsløre et prosjekt vi har jobbet med i lang tid.

For ett år siden lanserte vi første utgave av vårt herremagasin, KONKRET. Hele Norges Herman Flesvig prydet forsiden, både på ELLE og KONKRET, og gjennom et stort og åpent portrettintervju ble vi enda bedre kjent med humorprinsen. Og ja, det var mulig å digge Herman enda mer enn vi allerede gjorde.

Til andre utgave av KONKRET, som kom ut i oktober 2021, fikk vi kapret tid med Casper Ruud i hans travle timeplan på en historisk reise mot tennistoppen. Det er kanskje ikke vanlig å la fans gjøre portrettintervjuer, men når det var snakk om Jo Nesbø, så gjorde vi et unntak. Resultatet lærte oss at tennis ført i pennen av Jo Nesbø, er poesi, og at felles interesser kan forene to stjerner i rent kameratskap.

KONKRET x KARPE

Denne måneden fyller KONKRET 1 år, og det ville vi feire stort.

Det var aldri noen tvil om hvem vi ville ha på cover, spørsmålet handlet bare om: Hvordan?

For KARPE har mye på hjertet. De brenner for å dele plassen med andre, og deres virke handler om musikk, ja – men musikken handler om langt mer. Så vi ga dem hele utgaven av KONKRET.

KONKRET x KARPE
Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles

I denne eksklusive utgaven beveger vi oss bak kulissene i KARPES verden, og blir bedre kjent med alle de fantastiske folka som utgjør dette ville universet.

Thomas Kongshavn og Aksel Carlson er produsentene bak det nye Karpe-prosjektet, Omar Sheriff. De produserte også EP-en Sas Plus/Sas Pussy fra 2019 sammen. Jonas Benyoub er artisten KARPE selv ville trekke frem og har tro på, og i KONKRET blir du bedre kjent med rapperen som tar pusten fra oss med sitt bidrag til låta Baraf/Fairuz.

Stylistene, Tomas Silva og Miriam Lien, deler om sitt kreative samarbeid med KARPE som strekker seg fra grisemasker og SWAT-unifomer, til inspirasjon fra metall-konserter og LGBTQ-miljøet. Regissør Kavar Singh forteller om det nye indisk­-arabiske sci-­fi-universet som ble til, da Magdi erklærte at «musikkvideoer er ut». KARPES manager, Silje Larsen Borgan kan melde om at konkurransen om publikums oppmerksomhet, aldri har vært tøffere, og Mike – Mike er sulten, som alltid. Og hva passer vel bedre enn en heftig matguide fra Oslos blideste og mest sultne fyr?

KARPOLOGI

Stjerneforfatter Zeshan Shakar forsker på «KARPOLOGI» i et helt spesielt portrettintervju, som ikke kan beskrives som noe annet enn vakker lesning. Suez-kanalen, squashmester fra Stovner, brobygger-metaforer, ordlistekritikk, Range Rover-estetikk, arv og miljø.

Dette hadde aldri latt seg gjøre uten et raust samarbeid med Michael Ray Vera Cruz Angeles, Silje Larsen Borgan, og resten av KARPE-teamet. Vi vil blant annet rette en spesiell takk til Sean Vincent Huertas for grafisk design av Omar Sheriff-annonsene. Even Suseg for Omar Sheriff-identitets-design og coverdesign. Armand Nasiri for stillsfotografier og additional grafisk. Agri Soltanpanah for behind the scenes-foto og additional grafisk. Viktor Mauren for retusj og additional grafisk. Sture Nordhagen Gjermundsen for retusj og lys på hovedsak.

På vårt aller første møte med KARPE, for å planlegge magasinet, var det ett ønske som kom klart og tydelig fra start: Vi må ha med en plakat. Så, i ekte nostalgisk ånd følger det med en eksklusiv Omar Sheriff-plakat til alle som kjøper magasinet.

KONKRET x KARPE selges sammen med ELLE, og er tilgjengelig i bladhyller over hele landet fra og med 25. mars.

– Redaksjonen

Skrevet av
0 replies on “KONKRET x KARPE”